SCIOS scope 12 inspectie

SCIOS scope 12 inspectie voor een veilig zonnepaneelsysteem

Het gebruik van zonnepanelen door het bedrijfsleven krijgt een steeds grotere vlucht. Mede door het goedkoper worden van zonnepanelen is het voor bedrijven steeds aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen. Bedrijven kunnen veel profijt hebben van zonnepanelen. Hiermee kan aanzienlijk worden bespaard op de energiekosten. Tevens zijn zonnepanelen de toekomst en hét middel om geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen. Wel kunnen zonnepanelen een veiligheidsrisico inhouden. De verzekeringsbranche ziet een stijging van branden en defecten die zijn ontstaan door het toenemende gebruik van zonnepanelen. Om hier een eenduidig controlesysteem op los te laten, is in maart 2020 de SCIOS scope 12 inspectie ingevoerd.

Een SCIOS scope 12 keuring garandeert veiligheid én meer rendement

Het is te verklaren dat er steeds meer defecten en branden ontstaan door zonnepaneelsystemen. De populariteit van zonnepanelen in het bedrijfsleven is enorm toegenomen. Hoe meer zonnepanelen er worden geplaatst, des te vaker zal er melding gemaakt worden van defecten en branden. Een groot gedeelte van defecten en branden is te voorkomen als er een goed opgezet keuringssysteem zou zijn. Wanneer na plaatsing, maar voor de ingebruikname het systeem aan een controle wordt onderworpen, zullen slecht geïnstalleerde en defecte zonnepanelen tijdig ontdekt worden. Juist daarom is de SCIOS scope 12 keuring zo belangrijk. Het garandeert de veiligheid en als u door een inspectiedienst goedgekeurde zonnepanelen heeft, profiteert u van het nodige rendement.

Bespaar op je SCIOS scope 12 kosten met Schumacher Inspecties

Als gespecialiseerd inspectiebedrijf heeft ook Schumacher Inspecties zich inmiddels gespecialiseerd in SCIOS scope 12 keuringen. Bespaar daarom op SCIOS scope 12 kosten door Schumacher Inspecties uw zonnepanelensysteem te laten keuren. Hoe? Doordat wij professionele en vakkundig inspecteurs in dienst hebben, zullen defecten en onjuistheden in uw systeem voortijdig worden ontdekt. Laat u uw systeem niet controleren, dan komen deze problemen niet aan het licht en zit u straks met hoge kosten, doordat u de gevolgen van een defect of zelfs brand moet dragen. In sommige gevallen kan de SCIOS scope 12 inspectie gunstig zijn voor uw verzekeringspremie.

Inspecties van elektrische installaties volgens SCIOS Scope 8 en 10, Nen1010 en Nen3140

Vraag offerte aan

ONZE WERKZAAMHEDEN

NEN 1010

U wilt als installatie-eigenaar aantonen dat de elektrotechnische installatie op verantwoorde en veilige wijze is gebouwd.

Lees verder

NEN 3140

De NEN3140 inspectie richt zich op de elektrische installatie in bestaande gebouwen.

Lees verder

NTA8220

De NTA 8220 SCIOS Scope 10 is een methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’s.

Lees verder

SCIOS SCOPE 8

De SCIOS inspectie volgens Scope 8 is gebaseerd op de NEN3140 op de elektrische installatie in bestaande gebouwen.

Lees verder

SCIOS SCOPE 10

De beoordeling houdt rekening met de wijze waarop u de elektrische installatie gebruikt en met de omgeving.

Lees verder

THERMOGRAFIE

Thermografie is een methode waarbij storing of uitval van brand inschakel-en/of verdeelinrichtingen kan worden voorkomen.

Lees verder

NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen over inspectie.
Vul dit formulier in om contact met ons op te nemen.