Keuring pv installatie

Meer zekerheden met een keuring PV installatie

In 2020 is een nieuwe keuring PV installatie in werking getreden, de zogenaamde scope 12 keuring. Hier was grote behoefte aan, vooral vanuit de verzekeringsbranche. Deze branche ziet al tijden een stijging van het aantal incidenten met zonnepanelen, met logischerwijs een sterkere stijging van het aantal schadeclaims. In de praktijk blijken zonnepanelen niet allemaal van goede kwaliteit te zijn en ook de installatie vindt in lang alle gevallen niet met de nodige deskundigheid plaats. Om de kwaliteit van zonnepanelen beter te garanderen en ondeskundige installateurs te weren, is deze nieuwe keuring voor PV installaties ingevoerd. Uiteindelijk zal de keuring leiden tot minder incidenten en meer zekerheden voor de gebruikers.

Een inspectie PV installatie door Schumacher Inspecties

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbaar keuringsbedrijf, overweegt u dan Schumacher Inspecties. Wij hebben ruime ervaring in het technisch keuren van bedrijfsmatige machines en installaties voor SCIOS en ISO certificering. Wij stellen hoge eisen aan onze wijze van keuren en kunnen dan ook in alle eerlijkheid beweren zeer deskundig en professioneel te zijn. Sinds de invoering in 2020, voeren wij nu ook de inspectie PV installatie uit. Laat u een PV installatie installeren op uw bedrijfspand, laat ons dan direct na installatie de inspectie uitvoeren. Met ons keuringsrapport in handen weet u waar u aan toe bent en zijn grote problemen in de toekomst te voorkomen.

Vraag ook een opleverkeuring PV installatie aan

Wilt u zekerheid dat uw PV installatie goed is geïnstalleerd en van degelijke kwaliteit is? Vraag dan een opleverkeuring PV installatie aan bij Schumacher Inspecties. Direct na installatie komen wij langs voor een uitgebreide keuring, waarbij alle aspecten worden meegenomen, zoals de kwaliteit van de zonnepanelen, de installatie en documentatie. Dit geeft u een veilig gevoel en u profiteert van meer zekerheden. Om optimaal van rendement te blijven genieten en de levensduur te garanderen, is het noodzakelijk om de kwaliteit van uw PV installatie in stand te houden. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht door eens in de paar jaar een periodieke inspectie uit te laten voeren.

Inspecties van elektrische installaties volgens SCIOS Scope 8 en 10, Nen1010 en Nen3140

Vraag offerte aan

ONZE WERKZAAMHEDEN

NEN 1010

U wilt als installatie-eigenaar aantonen dat de elektrotechnische installatie op verantwoorde en veilige wijze is gebouwd.

Lees verder

NEN 3140

De NEN3140 inspectie richt zich op de elektrische installatie in bestaande gebouwen.

Lees verder

NTA8220

De NTA 8220 SCIOS Scope 10 is een methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’s.

Lees verder

SCIOS SCOPE 8

De SCIOS inspectie volgens Scope 8 is gebaseerd op de NEN3140 op de elektrische installatie in bestaande gebouwen.

Lees verder

SCIOS SCOPE 10

De beoordeling houdt rekening met de wijze waarop u de elektrische installatie gebruikt en met de omgeving.

Lees verder

THERMOGRAFIE

Thermografie is een methode waarbij storing of uitval van brand inschakel-en/of verdeelinrichtingen kan worden voorkomen.

Lees verder

NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen over inspectie.
Vul dit formulier in om contact met ons op te nemen.